info@p2o.nl

Een nog onbekende term in het HR vakjargon. Mensen met een fysieke handicap worden in het Engels Physically Challenged genoemd. P2O stelt net als elk ander werving en selectiebureau de werkgever centraal, vanuit een vacature “recruit” zij mensen met een arbeidshandicap, Challenging Recruitment.

Drive-netwerk
Gaan re-integratiebureau’s met CV’s op pad om mensen te “plaatsen”, P2O werkt vanuit de vraag, vanuit de vacature gaat zij op zoek naar geschikte kandidaten. De vacatures mogen heel divers zijn, maar vanaf MBO+. P2O werkt nauw samen met Drive-netwerk, hèt carrièrenetwerk voor talent met een handicap of chronische aandoening. Deze stichting heeft tot doel, werkgevers en werknemers met een uitdaging bij elkaar te brengen. Mocht dit nu niet lukken voor een vacature, dan zet P2O Challenging Recruitment in.

Drive leden zijn het bestand
P2O werkt vanuit de opdrachtgever en de vacatures die de organisatie heeft. Echter wel met veel respect voor de situatie waarin de talenten zich bevinden. Oriënterende gesprekken voeren waarna men wordt opgenomen in het bestand blijkt vaak een wassen neus. Hoe vaak reizen de talenten naar zo’n gesprek, waarna ze nooit meer iets horen van het bureau?

Onvindbaar
Kandidaten met een arbeidshandicap en MBO+ niveau laten zich niet zo makkelijk vinden. Ze willen gevonden worden op hun kwaliteiten en niet op hun beperkingen, net als iedereen. Jarenlang hebben alle profesionals om hen heen gezegd de handicap vooral maar niet te vermelden in brief of CV. Nu is de cultuur aan het kantelen. Maar zolang er nog werkgevers zijn die een sollicitant in een elektrische rolstoel bij de receptie laten staan, zal het vinden van deze talenten lastig blijven.

Prijzen
P2O legt contacten en bouwt aan een netwerk, maar geeft geen valse hoop aan talenten.
Daarom duurt de werving vaak wat langer en zijn deze diensten van P2O niet op basis van no-cure-no-pay.
De diensten zijn daarom wel scherp geprijsd, zo nemen opdrachtgever en P2O samen het risico. Afhankelijk van uw budget stelt P2O een offerte op. Hoe meer u te besteden heeft hoe meer activiteiten u inkoopt.
Bijvoorbeeld extra promotie en naamsbekendheid door uw vacature extra aandacht te geven op social media. Actief op zoek gaan naar uw kandidaat of een activiteit organiseren rond uw werving.

Bij P2O kunt u een offerte opvragen voor 1 enkele vacature of een offerte op basis van een jaarovereenkomst (geen maximum aan vacatures over één heel jaar)

Meer lezen?
Nieuws item 1.
Nieuws item 2.
Nieuws item 3.
Nieuws item 4.
Nieuws item 5.